fbpx
Vaše naročilo je uspešno poslano.
Nazaj

Ohranimo zdrav duh v zdravem telesu tudi po epidemiji!

Deli z drugimi

Ohranimo zdrav duh v zdravem telesu tudi po epidemiji!

Nekaj nasvetov, kako vzdrževati dobro počutje v prihajajočih mesecih …

V teh dneh je bilo že veliko napisanega o tem, da je potebno v času epidemije še bolj skrbeti za svoje zdravje in svoj imunski sistem. Da se lahko borimo z virusi, potrebujemo svoj imunski sistem v kar se da najboljši možni formi. 

Strokovnjaki poudarjajo, da je poleg zdrave prehrane, ki naj bo čimbolj sezonska in lokalnega izvora, potrebnih še vsaj 30-60 minut zmerne vzdržljivostne vadbe na dan, ki pa naj bo redna. Torej hoja do občutka zmernega naprezanja (stopnice, navkreber), tek, kolesarjenje, aerobika, ples. Zdi se nam, da se tega dejstva še posebej v trenutnem »kriznem stanju« zelo dobro zavedamo. 

Kaj pa, ko bomo premagali epidemijo in bo to evforično stanje mimo? Nikakor tudi tedaj ne pozabimo na zdrav življenjski slog in vnašajmo pozitivne elemente počutja v naš vsakdan.

Zato vam v hiši Smogavc ponujamo kar nekaj aktivnosti in doživetij, ki bodo pozitivno vplivale na vaše počutje ter krepile vaš imunski sistem.

Redno savnanje

Pospešuje presnovo telesa, sprošča mišice, krepi srce in ožilje, odpravlja kožne bolezni, celulit, ugodno vpliva na mišice, blaži stres. Vse to vam omogočamo v našem edinstvenem gorskem velnesu, v savni v brunarici. Na voljo vam je individualni najem brunarice za 2 osebi.

Gorski wellness za dva

Kolesarjenje

Moto »na kolo za zdravo telo« ni nič nenavadnega, saj kolesarjenje dokazano koristi  duševnemu in telesnemu zdravju, krepi moč, vzdržljivost in gibljivost telesa. Da bo kolesarjenje nekoliko bolj zanimivo, si lahko pri nas izposodite vrhunska električna kolesa, ki vsem zdravim posameznikom omogočajo zmerno telesno aktivnost tudi pri bolj razgibanem terenu.

Adreanaliska vožnja z malo ali več napora z elekričnimi kolesi gostišča Smogavc

Dendroterapija

Je tako imenovana drevesna terapija, ki je postala del naravne, ljudske medicine in način vibracijskega zdravljenja. Že starodavna ljudstva so verjela, da imajo drevesa dušo in da jih naseljujejo mogočna, čarobna bitja. Macesen, jelka, bukev, lipa, breza, jablana, akacija so samo nekatere izmed vrst dreves s pozitivnimi učinki na počutje človeka, ki jih najdete v naši neposredni bližini.

Drevesna terapija krepi duh v telesu.

Zrak in zdrava prehrana

Naužijte se sonca: Zima je za nami in pred nami topli spomladanski dnevi, ki jih lahko preživite tudi ob druženju na naši zelenici oziroma »pohorski plaži«, kjer so vam na voljo zen kotički z ležalniki. Izpostavljenost sončnim žarkom omogoča proizvodnjo vitamina D v telesu. Gre za vitamin, ki krepi imunsko odpornost in izboljšuje zdravje kosti. 

Vzamite si čas za čaj: snovi v čaju, imenovane alkilamini, krepijo imunski sistem in pomagajo pri preprečevanju infekcijskih okužb. Pri nas lahko izbirate med dvema domačima mešanicama, ki ju lahko vzamete tudi za domov, to sta zeliščna mešanica pohorskih zelišč ter sadna mešanica. 

Jejste lokalno in sezonsko: Kdo ne pozna čistilne moči špargljev, ki nas razveseljujejo vse tja do konca maja, čudovite mešanice poživljajoče sveže zelenjave v različnih rižotah, na domačih testeninah in solatah našega rastlinjaka, začinjenih z zelišči domačega vrta in domačim jabolčnim kisom. Pa izbrane mesnine iz domače in bližnjih kmetij … Na naših jedilnikih je vedno izbrana sezonska ponudba, ki vključuje tudi lokalne surovine in sestavine. Lahko pa prevzamete tudi košarico domačih dobrot kmetije Smogavc in se odpravite na piknik v naravi. Prepustite se kulinariki in uživajte!

Dobra volja: »Smeh je pol zdravja!«, saj le-ta blagodejno vpliva na naše počutje. Smeh, sreča in zadovoljno življenje znižujejo nivo stresnega hormona kortizola v krvi. S tem se izboljšuje spanec, pa tudi imunski sistem. In verjamemo, če si boste privoščili vsaj delček izmed naših predlogov, bo dobra volja zagotovljena!

»Smeh je pol zdravja!«

Avtorji bloga opozarjamo, da je v času epidemije koronavirusne bolezni Covid-19 nujno spoštovanje in strogo upoštevanje navodil in odlokov vlade RS glede omejitev gibanja!

Dodaj odgovor