fbpx
Vaše naročilo je uspešno poslano.
Nazaj

Restavracija v Gostilni in prenočišču Smogavc s sezonsko in lokalno kulinariko ter dobrotami mame Juste …

V restavraciji Gostilne Smogavc s 30-letno tradicijo lokalne kulinarike svojo ponudbo črpamo predvsem iz lokalne zapuščine Pohorja in tradicionalnih receptov tega območja. Dodatno ponudbo oblikujemo glede na lokalne in sezonske sestavine.

Trudimo se, da v našo ponudbo v restavraciji vključujemo predvsem lokalno kulinariko ter produkte in veliko surovin domače kmetije, ki jih pridelamo v rastlinjaku, na njivah ali v starih sadovnjakih ter surovine okoliških kmetij ter malih ponudnikov. Vsak letni čas obarvamo s sezonsko kulinariko, ki jo najdete kot posebno sezonsko ponudbo v našem jedilnem listu. Restavracija ponuja gostom raznolike možnosti glede na letni čas, pozimi lahko zimsko idilo opazujete skozi okna zimskega vrta ali velike restavracije, poleti pa se hladite v prijetni senci zelenja in velikega senčnega jadra na terasi.

Dobrote naše Mame Juste

Kdo je bila naša mama Justa?

Kdo je bila naša mama Justa? Večina originalnih receptur najbolj poznanih in priznanih jedi naše kuhinje izhaja izpod kuhalnice naše mame Juste. Mama Justa je bila gospodinja na Trbolakovi kmetiji in mama prve kuharice v restavraciji pri Smogavcu, Irene Smogavc. Mama Justa in hči Irena sta skupaj s takratno kuharico v gostilni, Ančko, recepture za jedi, ki vključujejo predvsem sezonske sestavine lokalnega okolja, dodelali do te mere, da je večina jedi še danes poznana daleč naokoli in je sinonim za Smogavčevo lokalno kulinariko.

Sezonska ponudba

Hiša Smogavc predstavlja nepremagljive
jesenske kombinacije …

   

Bučni karpačo z oljčnim oljem, balzamiko in 
solnim cvetom (hladna predjed) // Pumpkin carpaccio with olive oil, balsamic and salt flower (cold appetizer) 


Zorjen hrbet pohorskega goveda, slive, ajdova kaša, 
hladna polnozrnata gorčična omaka (hladna predjed) // Ripe Pohorje beef, loin, plums, buckwheat porridge, cold whole grain mustard sauce (cold appetizer) 


Bučna kremna juha // Pumpkin cream soup 


Rižota s pohorskimi jurčki in jesensko zelenjavo 
(topla predjed) // Risotto with porcini mushrooms and autumn vegetables (warm appetizer) 


Piščančja prsa, ovita v slanino, polnjena s skuto in 
zelišči, domač sirov štrukelj, bučni pire // Chicken breast wrapped in bacon, stuffed with cottage cheese and herbs, 
homemade cheese strudel, pumpkin puree 


Telečji hrbet na žaru, polnjen z domačo slanino in sirom, pečen krompir, bučni pire // Grilled veal loin stuffed with homemade bacon and cheese, baked potatoes, 
pumpkin puree 


Kostanjeva krema na popečenih jabolkih, ajdov drobljenec, bučni čatni // Chestnut cream on roasted apples, buckwheat crumble, pumpkin chutney

ČUDOVITA IZKUŠNJA ZA VAŠE BRBONČICE

Najboljša vina Slovenije v osrčju Pohorja

Vinska karta
 • Sauvignon Suho Zlati Grič Štajerska
 • Cabernet sauvignon Suho Blaževi Goriška Brda
 • Rdeči cuveé Suho Marof Prekmurje
 • Rose Suho Zlati Grič Štajerska
 • Sladki muškat Sladko Vina Koper Istra
 • Rumeni muškat Polsladko MLAKAR Štajerska
 • Modri Pino Suho Meum Štajerska
 • Rdeče Red Suho Meum Štajerska
 • Chardonnay Suho Meum Štajerska
 • Rumeni muškat Suho Gaube Štajerska
 • Dišeči traminec Polsuho Pullus Štajerska
 • Konjiška penina Rose Suho Zlati Grič
 • Konjiška penina Vintage Suho Zlati Grič
 • Hišna penina Suho Jeruzalem Ormož
 • Muškatna penina Polsuho Jeruzalem Ormož
Priporočamo vam pravočasno rezervacijo mize

Oddaj povpraševanje za rezervacijo mize

Po oddanem povpraševanju boste na svoj mail prejeli pisno potrditev rezervacije. Če v 24. urah ne prejmete potrditve, nas prosimo ponovno kontaktirajte na info@smogavc.com ali po telefonu +386 3 757 35 50. PROSIMO, DA REZERVACIJE ZA TEKOČI DAN OPRAVITE TELEFONSKO NA ŠT. +386 3 757 35 50.

Po oddanem povpraševanju boste na svoj mail prejeli pisno potrditev rezervacije. Če v 24. urah ne prejmete potrditve, nas prosimo ponovno kontaktirajte na info@smogavc.com ali po telefonu +386 3 757 35 50. PROSIMO, DA REZERVACIJE ZA TEKOČI DAN OPRAVITE TELEFONSKO NA ŠT. +386 3 757 35 50.
“Z blagovno znamko “Okusi Rogle” želimo ohranjati pristne kulinarične prvine ter jih pripravljati v skladu s sodobnimi trendi. Hkrati želimo povezati lokalne pridelovalce hrane ter tako zagotoviti gostom pestro ponudbo lokalno pridelanih kmetijskih in živilskih proizvodov.”