fbpx
Vaše naročilo je uspešno poslano.
Nazaj

Aktivnosti

& Doživetja

Zelena okolica osrčja pohorskih gozdov omogoča doživetja v naravi za vso družino …
Destinacija Rogla-Pohorje ponuja možnosti za številne aktivnosti in doživetja, od sproščujočega dne v gorskem wellnesu in med mehurčki termalnih vrelcev term Zreče, do zimskih in poletnih aktivnosti in doživetij v naravi za družine in pare med skrivnostnimi stoletnimi smerkami pohorskih gozdov. Dovolite nam, da za vas izberemo le najboljše!

AKTIVNO PO POTEH

POHORSKE DEDIŠČINE IN KULINARIKE

Kaj bomo počeli?

Zberemo se na zelenici pri gostilni Smogavc, kjer udeleženci doživetja prejmete informacije o poteku dneva. Prejmete tudi električno kolo (ter dodatno opremo po dogovoru) ter navodila za doživetje v tiskani obliki na zloženki in v digitalni obliki, kjer je vrisana pot. Ko se boste potopili v brošuro in zgodbo, se vaše doživetje prične!

Najprej je na vrsti nekaj aktivnosti, da se ob pogledih na zelene pohorske gozdove in ravnice v dolini, aktivirajo vsi vaši čuti. Pot vas najprej vodi po cesti proti Rogli, a kmalu zavije na makedamsko cesto proti gozdu. Sledite vrisani poti na zemljevidu preko aplikacije in po cca 2km vas bo pot pripeljala po hribu na jaso k pohorski hišici. Tukaj se s pomočjo tiskane zloženke in zgodbe, ki jo preberete, poigrate z lokalnim izročilom, spoznate, kakšna je bila tipična pohorska hiša ter v bližini poiščete zaklad.

Res je pravi zaklad, saj boste okušali le najboljše specialitete iz osrčja pohorskih gozdov. Na jasi si vzemite dovolj časa za malico iz košarice dobrot in za počitek v mirnem okolju, saj vas čaka še drugi del igre in vrnitev do izhodiščne točke.

Na zelenici pri gostilni Smogavc vas skozi brošuro ponovno pripeljemo do izziva, ki vas popelje do zadnjega dela doživetja: edinstvenega sproščanja v unikatni savni v brunarici, kjer boste doživetje končali v prijetnem gorskem wellnesu z meditativno glasbo gozda in izbranimi zeliščnimi eteričnimi olji.

Kam bomo šli?

Vas Gorenje pri Zrečah se nahaja na 760m nmv v zeleni destinaciji Rogla-Pohorje, kjer so na voljo številne možnosti aktivnosti in doživetij v naravi za celotno družino in za posameznike ali pare. V gostilni Smogavc smo za vas izbrali doživetje v naravi, ki vključuje aktivno spoznavanje lokalne dediščine v zelenem okolju pohorskih gozdov ter vključuje tudi izbrano lokalno domačo kulinariko ter unikatno sprostitveno noto našega wellnessa.

Vključeno v ceno:

  • Prihod na izhodiščno točko, informacije s kratko predstavitvijo programa;

  • Izposoja e-kolesa (dodatna oprema na povpraševanje), brošura z navodili in namestitev aplikacije za pametni telefon, košarica dobrot;

  • Savna v brunarici (2h)
  • Doživetje traja okvirno do 5 ur.

Cena doživetja na osebo:

60,00€ (2-4 osebe)

55,00€ (5-6 oseb)

Večje število oseb na povpraševanje.

Povpraševanje in

rezervacije

Vaše naročilo je uspešno poslano.
Aktivne

Počitnice

Dobrodošli v edinstvenem doživetju savne v brunarici, narejeni izključno iz pohorskega lesa okoliških gozdov. Naj postaneta urica ali dve, ki ju preživite v savni s panoramskim razgledom od Celjske kotline do obronkov Pohorja, doživetje in sprostitev v enem.
KMALU: razširitev savne v brunarici z večjo izbiro savn, udobnejšim počivalnim prostorom, ohlajevalnim bazenčkom!
  • Relax zone na zelenici
  • Izposoja koles
  • Izposoja električnih koles
  • Izposoja palic za nordijsko hojo
  • Zemljevidi pohodnih in kolesarskih poti destinacije Rogla – Pohorje
  • Enodnevni paket  AKTIVNO / LOKALNO / SPROŠČENO – aktivno po poteh pohorske dediščine

Aktivne počitnice

Začni dan aktivno – končaj ga sproščeno.

ENODNEVNO DOŽIVETJE

»ACTIVATE AND ZEN YOURSELF«

Najem e-kolesa (3 ure);
Piknik košarica domačih dobrot (za s sabo ali s pripravo prostora-doplačilo) ali kosilo v Gostilni Smogavc;
Najem savne (2 uri).

DVO ALI TRI DNEVNI PAKET

»ZEN PACKAGE«

Bivanje s polpenzionom (2 noči ali 3 noči),
1 x piknik košarica domačih dobrot kmetije Smogavc za s sabo (izdelke iz košarice je možno kupiti tudi za domov),
1 vstop v savno v brunarici 2 uri (individualni najem za doplačilo),
30-minutna masaža hrbta,
4-urna izposoja električnega kolesa (8h-12h ali 14h-18h),
Ogled farme jelenov Arbajter na Skomarju (samostojen ogled, možnost nakupa izdelkov, degustacija in voden ogled po dogovoru za doplačilo 5,00€/oseba)
Neomejena izposoja palic za nordijsko hojo in zemljevida sprehajalnih poti,
Ugodnejše karte za kopanje v termah Zreče,
Brezplačna uporaba fitnesa na prostem,
»Relaxe-zone« na zelenici ob gostilni,
Izposoja mize in loparjev za pink-ponk

Dvo ali tri dnevni paket

»ACTIVE POHORJE EXPERIENCE«

Bivanje s polpenzionom (2 noči ali 3 noči),
4-urna izposoja električnega kolesa (8h-12h ali 14h-18h),
1x adrenalinsko sankanje na Rogli,
1x hoja med krošnjami na Rogli,
Vstop v savno v brunarici 2 uri (individualen najem za doplačilo),
Popust na celodnevno kopanje v termah Zreče,
Brezplačna in neomejena uporaba fitnesa na prostem,
»Relaxe-zone« na zelenici ob gostilni,
Neomejena izposoja mize in loparjev za pink-ponk

DVO ALI TRIDNEVNI PAKET

»AKTIVNO IN SPROŠČENO PO KULTURNIH POTEH DRAVINJSKE DOLINE«

Bivanje s polpenzionom (2 noči ali 3 noči),
1 vstop v savno v brunarici 2 uri (individualni najem za doplačilo),
Celodnevna izposoja električnega kolesa,
Minattijeva kava v Slovenskih Konjicah,
Vstopnica v Žičko kartuzijo (samostojen ogled z audiovodnikom),
Neomejena izposoja palic za nordijsko hojo in zemljevida sprehajalnih poti,
Ugodnejše karte za kopanje v termah Zreče,
Brezplačna uporaba fitnesa na prostem,
»Relaxe-zone« na zelenici ob gostilni,
Izposoja mize in loparjev za pink-ponk

NAJEM SAVNE

V BRUNARICI MACESEN

Dobrodošli v edinstvenem doživetju savne v brunarici, narejeni izključno iz pohorskega lesa okoliških gozdov. Naj postaneta urica ali dve, ki ju preživite v savni s panoramskim razgledom od Celjske kotline do obronkov Pohorja, doživetje in sprostitev v enem. Savna je primerna za najem od 2-4 oseb. Možnost je individualnega najema ali vstopa v savno skupaj z drugimi gosti.
V brunarici sta na voljo finska savna ter infrardeča savna ter počivalni del s panoramskim razgledom na pohorske gozdove. Doživetje wellnessa v savni za dva lahko čudovito dopolnite s kulinaričnim razvajanjem z večerjo ali kosilom v gostilni in prenočišču Smogavc. V lepem vremenu pa se lahko še podate na piknik v naravi s košarico dobrot kmetije Smogavc. Če si zaželite večdnevnega razvajanja, pa lahko brunarico najamete tudi kot dvoposteljni apartma

Cenik najema savne

Individualen vstop za 2 osebi 60,00€/2 uri
Vsaka dodatna oseba 15,00€/2 uri
Skupinski vstop v savno 30,00€ za 2 osebi/2 uri

E-kolesa

Trajnostna e-mobilnost je ena izmed priložnosti, da zeleno okolje ohranimo za prihodnje rodove in hkrati uživamo v doživetjih v naravi. V gostilni Smogavc so vam na voljo za izposojo e-kolesa, s katerimi lahko raziskujete bližnjo in daljno okolico vse od rekreacijskega centra Rogla in Poti med krošnjami, termalnih Zreč, bele Oplotnice z vintgarjem, žlahtnih Slovenskih Konjic s skrivnostno Žičko kartuzijo in romantičnimi vinorodnimi Škalcami ter Zlatim Gričem, vse tja do Vitanja, ne daleč stran, s Centrom Noordung. Lahko pa se le odpeljete po pohorskih poteh med zelenimi vasicami v neznano ter dihate svež zrak in se sproščate pod mogočnimi vejami pohorskih smrek.

Cenik e-koles

Poldnevni najem (8h-12h ali 14h-18h) 22,00€ na osebo.
Dnevni najem 32,00€ na osebo.

team-member-img

Destinacija Rogla-Pohorje

se ponaša z izjemnim bogastvom naravne in kulturne dediščine. Čudoviti naravi, ki jo obdajata pristnost in domačnost, dajejo pečat prijazni in gostoljubni ljudje. Takšni, ki vas z veseljem povabijo medse, z vami delijo del vsakdanjega življenja ter vam podarijo del svojega srca in svojih misli.

Tradicionalna povezanost Pohorcev se kaže tudi v povezovanju turističnih ponudnikov in storitev širšega območja. Destinacija Rogla-Pohorje združuje Zreče, območje dobrega počutjaSlovenske Konjice, mesto v objemu žlahtnih zgodb, Vitanje, ne daleč stran in Oplotnico, zakladnico edinstvenih naravnih in kulturnih doživetij.
Spoznajte podeželje s kolesom ali peš po označenih kolesarskih in pohodniških poteh. Naužijte se svežega zraka skozi bogate pohorske gozdove, cvetoče travnike, rodovitna polja in vinograde. Z vodniki nordijske hoje boste spoznali osnove hoje s palicami, ki je primerna za vse generacije in na vseh ravneh telesne pripravljenosti. Razvajanje v prijetno topli termalni vodi, ob pestrem izboru wellness storitev, vas bo sprostilo, naravna zdravilna klima pa napolnila z novo energijo. Ob zaključku dneva boste uživali ob izbranih kulinaričnih mojstrovinah in odličnih vinih z okoliških vinorodnih gričev.